Monday, April 2, 2012

hangatnya cinta itu...
manusia selalu berkira-kira mempunyai dunia mereka sendiri.
ada yang menganggap dunia ini kawan akrab, ada pula yang menganggap dunia ini, hanyalah sebutir pasir yang boleh dibawa angin bila-bila masa sahaja.

mereka selalu bercerita-cerita tentang hidup, tentang cinta, dunia mereka sekarang,
itulah ketenangan bagi mereka. meluahkan perasaan sesama mereka. itulah kepuasan bagi mereka. saling bertukar-tukar cerita cinta, berlumba-lumba siapa yang lebih disayangi dan menyayangi.

tapi, sedarkah kita, yang berhak menyayangi dan disayangi adalah hanya kepada Allah S.W.T. pernah atau tidak kita bercerita mengenai bagaimana Allah menyangi kita. apa yang telah dilakukan tanda romantisnya dan bukti cintaNya pada kita.

tanya kalbu, apa yang selalu menjadi sebutan cinta di hati dan bibir-bibir kalian? adakah hanya kata-kata cinta sesama manusia atau pun yang kekal abadi?

wahai kawan, rasailah hangatnya perasaan cinta pada Allah. nescaya di dalam hati kamu akan ada suatu aura yang sentiasa memanggil-manggil untuk bercinta. kata-kata romantismu, disimpan untuk Dia, berinteraksi lah bersama Allah dengan rasa yang penuh syahdu menahan rindu.

dengan adanya Allah di hati kamu, kamu tidak akan pernah merasa beban menahan perit hidup sendirian, kerana, kamu sudah punya, yang setia mendengar keluh kesah, kegembiraan dan cerita-cerita dunia kamu.

rasailah cinta itu....

No comments:

There was an error in this gadget